Is afslanken en biologische voeding een hype?
Het biologische schilletje, salvestrolen
Heerlijk dat we biologisch kunnen eten. Het heeft een voordeel op reguliere voeding waar veel minder gezonde stoffen in voor komen. Reguliere planten worden gewoonlijk bespoten met pesticiden waardoor de plant zijn eigen weerbaarheid niet meer aanmaakt. Alleen in biologische groenten, fruit en kruiden vinden we nog het stofje salvestrolen.
Hoe komt dat?
Biologische planten ontwikkelen salvestrolen om hun immuniteit te verhogen, om stressoren van buitenaf te kunnen weerstaan. Voor ons is dat stofje, dat behoort onder de fytoalexinen, juist zo geweldig. Het is namelijk een tumordodend stofje met een celherstellend vermogen. Omdat salvestrolen een kankerremmende werking hebben, moeten we daar preventief gebruik van maken. Biologische appels, peren en ander fruit niet schillen maar goed wassen en met schil eten. Dat kunnen we niet met bespoten fruit en groenten, want dat is meestal doordrongen met pesticiden en helaas bevat dat nog nauwelijks de kankerwerende salvestrolen (tien procent). Dit is een wetenschappelijk onderzoek van prof. Dan Burke en prof Gerry Potter. Salvestrolen kunt u ook als suppletie verkrijgen.
Wie vertelt mij nog dat biologische voeding onzin is?
Sophie
Meer adviezen en recepten vind je in:
‘Slimme voeding’: ISBN 978-90-79878-01-7
’Anti-aging: de steen der wijzen’: ISBN 978-90-79878-04-8
'Lang en vitaal Leven': ISBN 978-90-79878-05-5

Geen opmerkingen:
Een reactie posten